2009 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Koldūnai su kumpiu ir sūriu (orkaitėje)

Dviem žmonėm reikės:

400g koldūnų
Grietinėlės kavai 10% 150ml (kam patinka galima ir 35%)
Sūrio 100-150g 
Virto kumpelio
Svogūno
Česnako pora nedidelių skiltelių

Gaminimas:

Kol koldūnai verda, susmulkiname svogūną, česnako skilteles, kumpį, tarkuojam sūrį. Vietoj kumpio galima naudoti ir kokią rūkytą šoninę. Sūris bet koks kuris lydosi. Svogūno, česnako pagal skonį.
Kai koldūnai išverda, dedame į indą, suberiame česnakus, svogūna. Viską išmaišome. Dedame kumpį. Vėl išmaišom. Pilame grietinėlę, dedam dalį sūrio ir išmaišom. Reikia, kad visos sudedamosios dalys daug maž vienodai pasiskirstytu. Likusį sūrį galima arba barstyti ant viršaus, kad gautusi kaip užkepas, arba sumaišyti į bendrą masę.
Visą šitą jovalėlį pašaunam į orkaitę. 200 laipsnių 15-20min. Sūris išsilydo, grietinėlė pagaruoja, pasklinda česnako kvapas ir galim traukti. Reikia, kad grietinėlė visa neišgaruoų. Bus kaip padažas. Galima pabarstyti žaluma, atrodis gražiau :)

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą