2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Jamaikietiškas alus RED STRIPE


Pagaliau atsirado proga paragauti tikrai egzotiško alaus. Na bent jau iš egzotiškos šalies – Jamaikos. Ragavimui turėjom 0,33l šviesaus alaus, 4,7% stiprumo.

Prieš atidarant susikūrėm nuotaiką, pasileisdami jamaikietišką radijo stotį :) Tada ištiriam vizualiai :) Labai įdomus butelis. Primena sumažintą Absoliuto butelį ir nėra nei vienos popierinės etiketės. Viskas išpiešta ant butelio. Visai įdomiai atrodo.

Pirmieji gurkšniai ir pajaučiu baltos duonos skonį! Pvz.: Gudobelės duona. Tai visai nebūdinga Lietuvai. Tiesą pasakius iš pradžių tai truputėli išmuša. Po to ateina įprastas alaus skonis. Dar keli gurkšniai, apsipranti su skoniu ir po truputi mėgaujiesi. Fone skamba regis, guli lovoj, gurkšnoji šitą alų ir jauti, kad vis labiau atsipalaiduoji :)

Įpusėju buteliuką ir jaučiu, kad pasisotinu alum. Alaus tik 0,33l. Neesu tas, kuris maukia kibirais, bet pora bokalų per vakarą be problemų. Šitas alus taip nebėga. Čia ne koks tai Utenos sysiukas. Aiškus skonis ir sotumo jausmas neleidžia jo primaukti.

Pabaigta. 0,33l buteliuko buvo kaip tik suragauti ir atsigerti. Jaučiuos sotus! Galbūt tai panašu į porterį, kuris yra sotus. Dar vienas skirtumas nuo Lietuviško alaus, jog praėjus šiek tiek laiko, vis dar jaučiu aiškų, švelnų skonį ir jis nė trupučio neerzina.

Viską apibendrinant, šitas alus turbūt vienas geriausių variantų lengvam pašnekesiui su draugu, gražų vakarą kur nors terasoj. Jo nesinori gerti daug, buteliukas neįprastas mūsų kraštam taip pat prisideda prie atmosferos. Visai kitas jausmas laikant rankoje.

Skaitau, kad geras alus :) Didelis Ačiū Dariui už šitą šventę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą