2010 m. balandžio 12 d., pirmadienis

Greitai pagaminama picos tešla

Šitą receptą radau picų knygelėj ir man patiko dėl paprastumo ir greitumo. Taigi, mums reikės:

200 šilto vandens

25 g mielių (ketvirtis nuo mielių gabaliuko)

Puse šaukštelio druskos

1 šaukštelis cukraus

50 ml aliejaus

600 ml miltų (bokalas su trupučiu J )

Susipilam miltus į dubenį. Stiklinėj sumaišom vandenį, druską, cukrų, aliejų ir mieles. Viską maišom, kol mielės ištirpsta ir susipilam ant miltų. Tešlą minkome kol tampa vientisa masė nelimpanti prie pirštų. Tešlą dedame į dubenį. Jame turi buti tiek vietos, kad tešla iškiltų dvigubai. Kad tešla iškiltų, reikia šiltai padėti. Bene geriausias reikalas yra paimti balėja ar didesnį dubenį, prileisti karštoko vandens ir į jį įdėti dubenį su tešla. Viską uždengiam 20-30min ir laukiam kol jos pasidarys dvigubai. Tada tešla perskiriam į dvi dalis, suminkom du gabaliukus ir iš jų iškočiojam du padus. Iš šio kiekio gaunasi dvi picos, kiekviena per visą kepimo skardą.

Patarimas nr. 1: jei darot picą porai žmonių, užteks ir vienos skardos J

Patarimas nr. 2: niekada nedarau apvalios picos. Ji būna kepimo skardos formos. Prieš kočiojant tešlą, atsipjaunam kepimo popieriaus, tiek kiek reiks ant skardos, ir ant jo kočiojam padą. Tokių būdu matysite kiek plačiai kočioti reikia, nepadarysite per didelio pado ir patogiai padėsite į skardą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą