2010 m. balandžio 12 d., pirmadienis

Pica su faršu ir pievagrybiais

Šitą paprastą picą labai mėgstu. Porai skardų mums reiks:

Tešlos

Padažo

300-350g sūrio

300-350g faršo

Pievagrybių (imu nemažai, kad plonai papjausčius užklotų picą)

1 didesnis svogūnas

Kol kyla padas, darom padažą ir atskirai susikepam faršą su prieskoniais. Jei tešla kyla teisingai, greičiausiai ji iškils greičiau, nei spėsite viską susiruošti. Turbūt reiktų susikepti faršą, tada užmaišyti tešlą, o tada jau imtis padažo. Įpusėjus darbams, galima užkurti orkaitę, kad kaistų ir po to nereiktų laukti. Kai viską turime, ant pado tepame padažą, tada barstome sūrį. Lietuviai kažkodėl mėgsta sūrį dėti ant viršaus, nežinau kodėl. Ant sūrio barstome faršą, dedame pjaustytus pievagrybius ir ant jų, žiedais pjaustytus svogūnus. Kai orkaitė įkaista iki 200 laipsnių, pašauname į pečių. Jei kepate iškart dvi skardas, po kokių 10 min sukeiskite vietomis. Kepame tol, kol padas tampa kietas (galima atkelti nuo popieriaus) ir pradeda rusti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą