2010 m. birželio 7 d., pirmadienis

Molavėnų piliakalniai (Pilėnai).

Savaitgalį lokys šiek tiek keliavo po Raseinių rajoną. Viena iš aplankytų vietų – Molavėnų piliakalniai. Žmonės šneka (istorikas Alvydas Nikžentaitis taip pat), jog ten buvo Pilėnai. Kaip ten iš tiesų yra aš nežinau, bet pamatyti norėjau. Ši vieta yra prie senojo žemaičių plento, netoli Viduklės. Nors nuorodos yra, rasti gali būti kėblu. Nėra paskutinio ženklo :) Bet nieko, randama. Taigi, atvykome. Vos tik atėjus prie tako atsiveria panorama. Didžiulis plotas su žolynais, pavėsinėmis, mediniais takais, laiptais ir dar tebevykstančiais darbais.

Ši vieta dar nėra sutvarkyta. Vaikštinėti jau galima, bet paėjus toliau randame sunkiasvoriu išmaurotas vėžias, suguldytus apšvietimo stulpus ir kalamus tiltelius.

Dar nėra informacinių stendų, nepabaigtos poilsiavietės, bet perspektyvos labai džiugina. Užmojai tikrai nemaži. Nekreipdami dėmesio į neišbaigtą vaizdą, smagiai paslampinėjam po nemažą plotą gamtoje ir vienbalsiai nutariame, jog kitais metais būtinai reikės sugrįžti. Galbūt jau bus pabaigta. Nuotraukos čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą