2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Biržai – Kupiškis - Anykščiai – Molėtai – Vilnius

Kartais mesti autostradą dėl keliuko visai verta. Savaitgalį buvo nuspręsta iš Biržų į Vilnių važiuoti nestandartiniu maršrutu autostrada, o paįvairinti per Anykščius, Molėtus. Atstumas panašus, kelionė bemaž pusantros valandos ilgesnė. Bet oras geras ir leidžiamės į kelionę.

Kelias daugiausiai ne naujas asfaltas, bet aplamai visai neblogas. Pirmoji stotelė – Kupiškis. Buvom beveik pravažiavę, bet styrantys bažnyčios bokštai sugundė užsukti. Nežinau kokia proga, bet nuo vieno bokšto buvo nuleista vėliava iki pat žemės! Gyvai atrodė tikrai šauniai. Anksčiau niekada neesu buvęs Kupiškyje, bet trumpas apsilankymas paliko malonų įspūdį. Tvarkingas, žalias miestas.

Kuo arčiau Anykščių, tuo kelias labiau vingiuoja, darosi vis įdomesnis. Važiuojant per eilinį miesteliuką, kurių buvo tikrai daug, labai išsiskiria Andrioniškis. Įvažiavus, viena po kitos stebina labai tvarkingos sodybos. Kaip kokiame kurortiniame miestelyje. Besigėrint sodybomis, privažiuojame bažnyčią. Man asmeniškai, vieną gražiausių, kokią esu matęs.

Važiuodami į Anykščius nusprendžiame aplankyti siauruką. Važiuojant per mieste tekančią Šventąją, didelį įspūdį padarė vienoje pusėje pastatyta užtvanka, o kitoje pusėje, ant žalio šlaito stūksanti bažnyčia. Gaila, kad nebuvo laiko pavaikštinėti po miestą, sustojome tik prie bažnyčios. Į Anykščius mes dar tikrai grįšime.

Nuo Anykščių sukame link Molėtų (labai gailiuos, jog nebuvau įsirašęs šios dainos). Iki Alantos veda neįtikėtinas kelias. Ant asfalto telpa tik vienas automobilis, kelias visą laiką vingiuoja, kyla ir leidžiasi. Faktiškai nėra nė kur sustoti. Ši kelio dalis tik gėlytės. Vėliau kelias vietomis primena linksmuosius kalnelius su Nascar trasos elementais. Labai norėjau padaryti kelias nuotraukas, bet smagiausiose vietose tikrai nebuvo kur saugiai sustoti (kitą kart reiks improvizuoti). Per kalniukus reiktų per daug nesismaginti. Aš labai rimtai. Smagiai imant vieną kalniuką po kito, nesunkiai pavyko atsiplėšti nuo kelio visais keturiais ratais. Gerai, kad buvo ne posūkis ir kad mašina gražiai nusileido. Bet įspūdžių iš šio kelio daugybė ir norisi grįžti. Atvažiavę į Alantą stojame prie dar vienos bažnyčios. Visas grožis tame, kad ji ant kalniuko ir nuo pagrindinio kelio atrodo didingai. Išvažiuojant iš Alantos verta nusukti porą kilometrų ir aplankyti Naujasodį. Gražus dvarelis, su pasivaikščiojimo takais. Galiausiai pasukame link Molėtų. Kadangi matome, jog visa kelionė galiausiai užtuks apie keturias valandas, nebestojame Molėtuose ir nesukame į senąjį Molėtų plentą. Sako, jis nemažiau smagus nei kelias iki Alantos.

Reziumė būtų toks. Labai džiaugiuos, jog važiavome ne autostrada. Kelionė buvo ilga (laiko atžvilgiu – 200 km per 4 valandas), bet pilna įspūdžių. Dar daug ko nespėjome pamatyti, tad su dideliu džiaugsmu kelionė bus pakartota.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą