2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Kebabai, pokalbis su turku ir žemaitiškas kastinys

Biržuose yra kebabinė, kurioje dirba (savininkas) turkas. Vardo tikrai neatsimenu, bet labai turkiškas :) Kaip jis  sako, tai jis vienas iš pirmųjų Lietuvoje pradėjo kebabinių verslą (nepatikrinsiu, tai lieka tikėti). Kaip suprantu, Lietuvoje kokį 10 metų, labai neblogai kalba lietuviškai. O į Biržus atsikėlė vedamas meilės (kaip visada, ieškok moters).  Bevalgant kebabą išsivystė kalba apie kebabus: kas tai, kaip daroma, apie kultūrų skirtumą IR palietėme tautinius valgius. Papasakojo kaip daromi tikri kebabai, kaip tūlą lietuvį galima apgauti vietoje avienos paduodant gerai paruoštą veršieną ir apie kebabų verslą Lietuvoje. Tada pradėjom kalbą apie Lietuviškus patiekalus. Teisus, tamsta turkas, kad pas mus populiariausi valgiai (cepelinai, kugelis ir t.t.) nėra mūsų išrasti, bet truputėlį nervo suimtas ištraukiau kozirį - žemaitiškas kastinys! Natūralu, kad jis jo nežinojo ir atsargiai klausė kas tai. Pasakojant mandagiai palinksėjo, jog supranta apie ką aš čia tauziju ir tęsėm pokalbį. Užvalgėm ir išėjus  trinktelėjo mintis galiūnė – reikia pavaišinti kastiniu! Gerai, kad parduotuvė netoli. Su kastinio indeliu grįžau atgal. Žmogus įtartinai nužvelgė, ko aš taip greitai grįžau ir labai nustebo, kai ištraukiau indelį. Trumpas instruktažas ir panašu, kad nuostaba virto maloniu dienos įvykiu. 

Taip, kad mielas kebabų mylėtojau, jei būsi Biržuose, ne tik alaus užsuk, bet ir pas turką kebabų. Beje, sklinda gandas, kad jo geri submarinai (tik kaip sako, ne sezonas ir dabar neapsimoka gaminti). Kebabai nebūtinai patiks, nes jie kitokie (nors ir ne tikrieji turkiški),  bet pakalbėti patiks ir Jums ir jam. Garantuoju.

Vytauto 22, Biržai. Šalia yra lariokas (Pas Zinutę), tai nesupainiokit. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą