2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Biržų ir Molėtų picerijos


Šiandien apsilankius Biržų picerijoje, atsirado galimybė palyginti porą mažesnių miestelių picerijų. Gintaro baras Molėtuose ir Biržų picerija.

Biržuose ta pati picerija turi dvi picerijas. Abi jos rotušės gatvėje, 150m atstumu. "Senoji" iškarto nustebina mažumu. Labai nedidelė. Meniu prabanga nespindi, padavėja niekur neskuba.
Vėliau darosi aišku kodėl. Vietiniai atėję iškart eina prie baro, pasako ko nori, susimoka ir eina atsisėsti. O mes sėdėjom ir laukėme, kol prie mūsų prieis. 
Nustebino pasirinkimas. Kanadietiškos storapadės, Amerikietiškos su sūrio arba dešrelės kraštu ir klasikinės Itališkos. Kainos nėra mažos (lyginant su didmiesčių kainomis): 12-15Lt. O štai alaus kainos silpnų nervų žmones gali šokiruoti. Rinkuškių "Miežinis" 0,5L - 2.90Lt. Švyturio "Ekstra" - 4,50Lt. Kas įdomiausia, tikri vietiniai bachūrai, ima Švyturį. Nesuprantama :)
Amerikietiška pica sūrio kraštu nenustebino, nes sūrio kažkaip nesijuto, nors matėsi.  O štai picos padažas nustebino. Svogūnai kepti su morkomis ir kaip suprantu šiek tiek pomidorų padažo. Labai geras reikalas.
Picų teko laukti, nors žmonių nelabai buvo. Bet geras vietinis alus neleidžia nuobodžiauti.
Bet kokiu atveju sakyčiau neblogas reikalas, jei atvykote į Biržus.

Kita vieta, kuri labai labai maloniai nustebino, tai Gintaro baras-picerija.
Pirmas geras dalykas, šeimininko verdamas trijų rušių alus ir lygtais krosnyje kepamos picos. Antra, pakankamai didelė automobilių stovėjimo aikštelė. Ir viskas kaip namie. Terasoje stalai ir suolai kaip namie,  lyg pats būtum daręs, tikrai naminis alus, valgydamas faršą gali nesunkiai atpažinti prieskonius, kuriuos naudoji namuose. Bet tuo pačiu nemažai detalių, kurios rodo atsakingą šeimininko požiūrį: kokybiški meniu, firminiai bokalai ir padėkliukai, kokybiška negarsi muzika, kad tikrai foną sukurtų. Picos taip pat nepigios (lyginant su didmiesčių kainomis): ~15lt, bet labai geros. Skaniai pavalgėm, gardžiai atsigėrėm ir likom labai patenkinti. 

Inturkės g. 51, Molėtai.
P.S. Parduoda alų išsinešimui :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą