2010 m. balandžio 12 d., pirmadienis

Klasikinis picų padažas „Marinara“

Darant picą galima ant pado tepti kečiupą, pomidorų pastą arba nepatingėjus pasidaryti padažą, kuris tikrai labai tinka prie picos. Padažas prideda ne tik kitokio skonio, bet ir padaro picą ne tokią sausą.

Taigi, mums reiks:

Šiek tiek aliejaus

1 raudono svogūno

2 česnako skiltelės (aš tai manau, kad česnako čia per daug nebūna, ir dedu kur kas daugiau)

400g konservuotų pomidorų be odelių savo sultyse.

baziliko arba raudonėlio (aš tai labai mėgstu dėti provanco prieskonių mišinį)

šiek tiek druskos

nedidelį šaukštelį cukraus

juodųjų pipirų

Mums reikės keptuvės aukštesniais kraštais (geriausia tai būtu troškintuvas). Pilame aliejų, kai įkaista, dedame smulkintą svogūną, apkepinam ir tada pilame konservuotus pomidorus su visu skysčiu. Geriausia būtu juos susmulkinti peiliu į gabaliukus. Naudojant trintuvą gaunasi vientisa masė, man geriau pasmulkinus. Visą šitą masę ant mažos ugnies troškinam apie 20min. Pradžioje galima patroškinti po dangčiu, pomidorai labiau minkštės, o vėliau atidengti, sudėti trintą česnaką, druską, pipirus, cukrų, prieskonius ir toliau kaitinti, kol apmažės skysčio. Skysčio daug nereikia, reikia tokio tirštesnio padažo. Baigus troškinti, galima truputį duodi atvėsti ir tepam ant pado, taip, kad gautųsi nestoras sluoksnis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą